STAP - budget

FASE 1 start op 15 oktober 2022

STAP-budget voor Dru Yoga & Kosha verdiepingsopleiding

Dru Netherlands is geaccrediteerd voor het aanvragen van het STAP-budget! Hiermee kan je maximaal €1.000,- vergoed krijgen voor een van onze opleidingen.

 

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget staat voor Stimulering van de Arbeidsmarkt Positie. Hiermee wil de overheid ieders positie op de arbeidsmarkt verbeteren. Zij heeft hiervoor dit jaar 200 miljoen euro beschikbaar gesteld. Dit bedrag wordt over 5 inschrijvingsperiodes verdeeld. Vanaf 1 maart 2022 start er iedere twee maanden een nieuwe inschrijvingsperiode. De volgende periode begint op 2 januari.

Per opleiding vergoedt het UWV maximaal €1.000,-. Dit budget kan één keer per kalenderjaar gebruikt worden voor één opleiding.

 

Wie kan het STAP-budget aanvragen?

    • Je bent 18 jaar of ouder en ontvangt nog geen AOW;

 

    • Je hebt een Nederlandse nationaliteit (of andere nationaliteit van EU-land);

 

    • Je bent in loondienst, ondernemer of werkloos;

 

    • Je ontvangt geen studiefinanciering tegemoetkoming onderwijsbijdrage of andere publieke onderwijsfinanciering (uitgezonderd levenlanglerenkrediet);

 

    • Je opleiding start minimaal 4 weken en uiterlijk 3 maanden na de aanvraagtermijn.

 

Twijfel je of je voldoet aan de voorwaarden? Dan kun je deze handige test doen op de website van het UWV.

 

Hoe werkt het?
Het budget van de eerste ronde, die van 1 maart, was na drie dagen al op(gebruikt). Wees er dus snel bij! Bereid je goed voor zodat je bij de volgende periode op 2 januari meteen over alle benodigde informatie beschikt.

Wil je deelnemen aan de Yoga & Kosha verdieping die op 15 oktober start, zorg er dan voor dat je je ruim voor 1 september hebt ingeschreven. Je hebt namelijk de factuur nodig als bewijs dat je daadwerkelijk ingeschreven bent voor de opleiding.
Wil je alles rustig nalezen? Check dan de website van het UWV.

 

Wat betekent het voor de Dru Meditatie Opleiding?

Je schrijft je eerst in voor de opleiding. Je ontvangt dan van ons een factuur en bewijs van inschrijving. Deze documenten gebruik je voor de aanvraag van het STAP-budget.

DRU Netherlands is een geaccrediteerd opleidingsinstituut. Dat betekent dat als jij goedkeuring krijgt van het UWV voor het STAP-budget, wij hiervan bericht krijgen. Wij ontvangen dan het geld van jouw STAP-budget en zo is jouw opleiding voor maximaal 1000 euro gefinancierd.